Til kassen
Totalt: 0

Meny

Logg inn

Handlekurv / 0 produkter

Handlekurven er tom

Usikker på hvor du skal starte?
Se våre nyheter
TOTALT 0,-
Stort utvalg frø, blomsterløk og stauder | Høy kvalitet | Fri frakt over 1500,-

Vi er 35 år og feirer med jubileumstilbud!

- 35% på utvalgte sorter >

Slik dyrker du chili og paprika fra frø

Chili er en spennende vekst med frukter som ikke bare setter smak på mange matretter, men som også er dekorative når fruktene modner i ulike nyanser av grønt, rødt, gult, oransje, lilla, brunt, osv. Chili (samt paprika som chili er i nær slekt med) er lettdyrket, men man skal huske å bestille hjem samt så frøene tidlig da planten bruker litt tid på å utvikle seg fra frø til fruktbar plante. Frø som sås i løpet av januar/februar, vil imidlertid fint rekke å produsere innhøstingsklare frukter før sesongen er over. Fruktene kan brukes ferske, eller tørkes og brukes som smakstilsetning gjennom hele året.

 

 

Så enkelt dyrker du chili og paprika fra frø

Så frøene i såkasser eller lignende med våt såjord. Det sådde plasseres på et sted som holder mellom 22-25 grader, f.eks. oppå flisene på badet. Det sådde må ikke tørke ut, men frøene må heller ikke flyte rundt i vann! Frøene spirer etter et par ukers tid: Da settes såkassen lyst og noe kjøligere, rundt 20 grader. I februar trengs det tilleggsbelysning i form av plantelys, men i mars kan det være tilstrekkelig med dagslys hvis spirene får stå i et lyst vindu. Plantene prikles om når de har fått sine første karakterblader, og toppes når de har utviklet 5-6 bladpar. Både chili og paprika kan settes ut når det er garantert frostfritt og nettene ikke er kaldere enn rundt 10 grader, men det anbefales å dyrke plantene videre i drivhus eller i krukker plassert på et ekstra lunt og solrikt sted på terrassen. Når høsten kommer blir spesielt chiliplanten dekorativ i et lyst stuevindu hvor den kan dyrkes videre som potteplante.

Se vårt utvalg av chili og paprika her >